Під Вірастюком захиталось депутатське крісло: Верховний суд за скаргою Шевченка визнав протиправними дії ЦВК з виборів на 87-му окрузі

Велика палата Верховного Суду частково задовольнила апеляційну скаргу на рішення Верховного суду про визнання правомірним рішення ЦВК щодо встановлення результатів проміжних виборів у 87 окрузі. Її подав кандидат у нардепи Олександр Шевченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадянську мережу ОПОРА.

У зазначеній справі Шевченко не погодився з протоколом ЦВК від 22 квітня 2021 року Про результати виборів в окрузі 87 та оскаржив зазначений протокол та дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі до Верховного Суду.

Додатково в позові просив зобов'язати ЦВК продовжити встановлювати результати виборів і відправити ОВК 87 округу на уточнення протоколу.

Як повідомлялося, на окрузі №87 на довиборах до парламенту перемогу здобув представник Партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти представник від партії " За майбутнє "Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання" Свобода " Руслан Кошулинський набрали 29,69% і, відповідно, 28,86%. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори на окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ, щодо рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які прийняла ОВК №87 при встановленні підсумків голосування на довиборах в Раду, що пройшли 28 березня. Всі розглянуті справи були відкриті за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (по 6 дільницях) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачеві повністю відмовити в задоволенні позовів. Ці рішення були оскаржені.

Згодом Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував усі постанови ОВК №87 про визнання голосування на п'яти дільницях недійсними. У громадянській мережі" Опора " повідомили, що на деяких з них за результатами повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Шевченка.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...