Під вогнем російських окупантів на Донбасі загинув офіцер ЗСУ

У суботу, 19 лютого, на Донеччині під час обстрілу найманцями РФ селища Миронівський загинув український військовослужбовець. Він отримав осколкове поранення, несумісне із життям. Інцидент стався о 7:00 поблизу населеного пункту. Повідомляється, що загиблий був капітаном Збройних сил України. Командування Операції Об'єднаних сил висловило співчуття рідним та близьким Героя, зазначають Патріоти України.

Український військовий загинув біля селища Миронівський

На сторінці штабу ООС у Facebook зазначили, що російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. У такий спосіб вони хочуть змусити ЗСУ відкривати вогонь у відповідь, щоб потім звинуватити українську сторону в обстрілах мирних жителів.

"Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм міжнародного гуманітарного права. Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога", – йдеться в повідомленні.

Додамо, що станом на 9 годину ранку на Донбасі з боку окупантів зафіксовано вже 19 порушень режиму припинення вогню за поточну добу, з них 16 – із використанням зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Нагадаємо: минулої доби, 18 лютого, найманці Російської Федерації на Донбасі 66 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Під обстріли потрапили десятки населених пунктів.

Скриншот посту штабу ООС у Facebook.


ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...