Під загрозою штрафу або ув'язнення: Норвежцям заборонили справляти нужду "в бік Росії"

Сухопутний кордон Норвегії та Росії протяжністю 197,7 кілометра не змінювався з моменту встановлення в 1826 році. Норвегія є єдиним сусідом Росії, з яким та не воювала.

Жителям Норвегії і туристам заборонили справляти малу нужду в бік Росії в районі річки Якобсельв (Ворйома) на кордоні з РФ. Табличку з написом "No peeing towards Russia" ("Пісяти в бік Росії заборонено") було встановлено на місцевій дорозі, повідомляють Патріоти України із посиланням на Barents Observer, а порушників можуть оштрафувати.

Зазначається, що знак з'явився в одному з найбільш відвідуваних місць, де туристи зупиняються, щоб зробити фото. Кордон з Росією проходить просто посередині річки, і відстань від берега до неї іноді становить лише кілька метрів. На іншому боці видно російський прикордонний стовп.

За словами норвезького прикордонного комісара Йенса Хойлунна, він не знає про будь-які "конкретні події останнім часом", які могли б викликати необхідність встановити таке попередження у вигляді таблички. Він каже, що прикордонники часто бувають у цьому районі, тому попереджають людей до того, як "спроби переростуть в інцидент", проте подібні таблички з правилами для відвідувачів не рідкість.

"Знак розташований у місці, де часто зупиняються туристи, і часто для них це перша зупинка після довгої поїздки. Цілком ймовірно, що хтось із них піддавався тут спокусі помочитися", - додав комісар.

При цьому Хойлунн закликав усіх відвідувачів прикордонних районів уважно вивчити чинні правила, адже про події повідомлятимуть до поліції. Він також нагадав, що на території працює відеоспостереження.

У Норвегії є окремий закон, де прописано, що громадяни можуть і не можуть робити у прикордонних з Росією районах. У пункті 3, зокрема, йдеться, що на кордоні заборонено образливу поведінку, спрямовану проти сусідньої держави або її влади. За порушення закону може загрожувати штраф або тюремне ув'язнення до 3 місяців.

За словами Хойлунна, доля порушника залишається в руках поліції, проте ймовірною реакцією, як вважає комісар, буде штраф від 3 000 крон (понад 9 000 гривень). Сухопутний кордон Норвегії та Росії протяжністю 197,7 кілометра не змінювався з моменту встановлення в 1826 році. Норвегія є єдиним сусідом Росії, з яким та не воювала.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...