Підбурював громадян України до держзради: СБУ повідомила про підозру співробітнику Генштабу РФ

У 2017 році підозрюваний, зокрема, схилив заступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра України до державної зради.

Станіслав Єжов та Володимир Гройсман. Фото: з відкритих джерел.

СБУ повідомила співробітнику Генштабу ЗС РФ про підозру у підбурюванні посадовця Кабінету Міністрів України до державної зради. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, передають Патріоти України.

У СБУ зазначається, що підозрюваний перебуває у РФ на посаді начальника оперативного відділу розвідувального управління штабу Західного військового округу 74-го розвідувального центру Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ.

Співробітники СБУ задокументували, що російський розвідник підбурював громадян України до вчинення державної зради на шкоду Україні. Повідомляється, що у 2017 році підозрюваний, зокрема, схилив заступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра України до державної зради.

Український посадовець погодився збирати та передавати російським спецслужбам відомості у сфері оборони, економіки та зовнішніх відносин України, що циркулюють у системі Кабінету Міністрів.

Справа Єжова

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії.

Ідеться про Станіслава Єжова – колишнього заступника керівника протоколу Прем’єр-міністра, особистого перекладача тодішнього прем’єра Володимира Гройсмана. За версією слідства, перекладач був завербований російськими спецслужбами під час поїздки до Санкт-Петербурга в червні 2017 року.

У вересні 2019 року Єжова, засудженого за вчинення державної зради. Станіслава Єжова передали Росії в рамках обміну полоненими.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...