"Підчищення юридичних хвостів": Дипломат пояснив, навіщо Путіну видача російських паспортів українцям

Рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощене отримання українцями російського громадянства - спроба перевірити новообраного президента України Володимира Зеленського на слабкість. Путін хоче швидше вирішити проблему Донбасу. Таку думку висловив дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара, повідомляють Патріоти України.

Росія не хоче йти з Донбасу і визнавати свою присутність. А Україна не готова капітулювати і прийняти умови Путіна. Зеленський не піде на поступки, яких хоче Путін. Тому кардинальних змін по Донбасу не буде. І варіант замороження конфлікту ймовірний. Російські паспорти для українців – технічне вирішення завдань для формату замороження конфлікту, – вважає Хара.

Як додає дипломат, укази про спрощене отримання українцями російського громадянства – черговий крок агресії Путіна. Президент РФ вирішує кілька проблем. Зокрема, з ротацією російських військовослужбовців в ОРДЛО, яких "тамнема" і які роблять вигляд, що вони трактористи і шахтарі. З правової точки зору Путін намагається робити так, наче закон не порушується.

"Відбувається вмонтовування терористів у правову систему Росії через надання бойовикам громадянства РФ. Вони можуть уникнути відповідальності. Це створення Україні проблем, коли конкретно розглядатиметься питання повернення ОРДЛО під наш контроль. З’ясується, що там проживає багато громадян РФ. Росія вважатиме, що має право втручатися у внутрішні справи України", – наголошує Олександр Хара.

Що стосується указу по Криму, то експерт зазначає, що в Путіна виникла проблема з півостровом. Після анексії Росія унеможливила для більшості наших громадян варіант відмовитися від громадянства РФ. Багато українських громадян, що проживаються у Криму, не вважають себе громадянами РФ. Але їх судять, як громадян Росії. Тому цей указ – підчищення юридичних хвостів після анексії.

Джерело: 24 канал

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...