Піде на поступки Москві? Пентагон може скасувати польоти своїх дронів над Чорним морем, - CNN

Військово-політичне керівництво США зараз оцінює доцільність подальших польотів безпілотників в районі Чорного моря після інциденту з російським Су-27. Про це кілька американських чиновників розповіли CNN, передають Патріоти України.

Відзначається, що поки Пентагон продовжує розвідувальні польоти в Чорному морі. Замість збитого росіянами MQ-9 Reaper американці відправили туди аналогічний апарат. Він зокрема відстежуватиме активність окупантів в районі падіння безпілотника.

"Але американські військові "уважно вивчають" маршрути безпілотників і оцінюють, як краще знизити ризик конфлікту з російськими військовими, які регулярно запускають винищувачі в Крим і з нього", – заявили журналістам офіційні особи США.

Пентагон зокрема хоче зрозуміти, наскільки всі витрати, пов'язані з цими польотами, співвідносяться з одержуваної "вигодою". Військові порівнюють потенційну цінність конкретного розвідувального маршруту з ризиком ескалації і конфлікту з Росією.

Хоча деякі чиновники стурбовані тим, що обмеження маршрутів безпілотників вплине на збір розвідданих по війні в Україні, інші відзначають, що у США є альтернативи варіанти для збору інформації – наприклад, супутники-шпигуни.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...