Підготовка бойових пілотів має піти краще: Для ЗСУ готують модернізований літак L-39M1

Модернізований літак L-39M1

Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» продовжує ремонт і модернізацію учбово-тренувальних літаків Aero L-39 Albatros Повітряних Сил ЗС України до версії L-39M1. Модернізований літак ЗСУ здійснив випробувальний політ, повідомляють Патріоти України з посиланням на на одеське видання «Думская».

Державне замовлення на цей рік передбачав ремонт і модернізацію всього двох літаків. Як повідомлено, через проблеми з поставками обладнання від суміжників, випробувальний процес довелося відкласти на кінець року.

Варіант L-39M1 – це перший етап модернізації учбово-тренувального літака Л-39 (прийнятий на озброєння ЗСУ у 2009 році).

Модернізація полягає у переобладнані базового двигуна АІ-25ТЛ літака у профіль АІ-25ТЛШ, який на 10% покращує динамічні параметри й позитивно впливає на льотні та злітно-посадкові характеристики літака.

Додатково вдосконалюються бортові засоби об’єктивного контролю шляхом збільшення їхньої інформативності та створення автоматизованої системи обробки польотної інформації, що покращує якість підготовки.

Навчально-тренувальний літак L-39М1 з бортовим номером 106 після модернізації в Одесі

Існує також другий етап модернізації – варіант L-39M, що обладнаний бортовим тренажерним комплексом БТК-39.

Цей варіант в польоті імітує реальні системи прицілювання та застосування авіаційних засобів ураження бойових літаків МіГ-29 і забезпечує відповідне інформаційне поле в кабіні літака. Ця версія літака була прийнята на озброєння ЗС України у 2015 році.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...