Підготовка до російського вторгнення: Держдеп розповів, навіщо Блінкен летить в Україну

Державний секретар США Ентоні Блінкен вирушить до Києва та Берліна з 18 по 20 січня 2022 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Держдепартаменту США

У США підтверджують, що 19 січня Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України.

Зазначається, що держсекретар також зустрінеться зі співробітниками та сім'ями посольства США, щоб поінформувати про зусилля Департаменту з планування на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації.

20 січня держсекретар США вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України, зокрема готовність союзників та партнерів накласти на Росію масштабні наслідки та серйозні економічні санкції. Блінкен зустрінеться із міністром закордонних справ ФРН Анналеною Бербок.

Зазначається, що поїздка та консультації держсекретаря є частиною дипломатичних зусиль щодо деескалації напруженості, спричиненої нарощуванням Росією військової могутності та агресією проти України.

Міністерство закордонних справ України також офіційно підтвердило, що 19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит в Україну.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...