Підготовка до Вільнюського саміту: Путін не буде вирішувати питання вступу України в НАТО, - Столтенберг

Члени НАТО у Вільнюсі мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб показати підтримку її заявки на членство.

Глава російського Кремля Володимир Путін не має права вето на розширення НАТО, так само він не може вирішувати питання майбутнього членства України в Альянсі. Про це у вівторок, 27 червня, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Укрінформ.

"Союзники погоджуються з багатьох питань, зокрема щодо членства України, всі погоджуються, що двері НАТО відчинені… Усі союзники погоджуються, що Україна буде членом організації", - сказав Столтенберг.

Зазначимо, Україна очікує саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. На ньому наша країна хоче почути чітке політичне рішення щодо підтримки її курсу в Альянс.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...