"Підготовка йде повним ходом, Путін цим одержимий з 2009-го": Російський політолог прогнозує нову війну

Не тільки Україна з Білоруссю, але і країни Балтії у великій небезпеці.

Президент РФ Володимир Путін готовий до нової "гібридної операції". Він це дав зрозуміти у своєму гучному посланні Федеральним Зборам. Про це розповів російський політолог Валерій Соловей в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", передають Патріоти України.

На думку Солов'я, нова війна стане неминучою, якщо в новому уряді Путіна замінять міністра оборони. "Це означає, що Росія, тобто президент Путін готовий до нового туру політичного ревізіонізму. Цей тур повинен початися і завершитися до 9 травня", - розповів Соловей. Він уточнив, що Росії мало однієї Білорусі для створення Союзної держави. "Це було задумано давно. І за великим рахунком це ідея геополітичного реваншу - реваншу в історії. Пам'ятайте, Володимир Володимирович весь час говорив, що розпад Радянського Союзу - найбільша геополітична катастрофа XX століття. Він хоче знати в історії реванш. І цією ідеєю він рухається з 2009 року. З 2009 року він послідовно, крок за кроком цей реванш готує", - поділився думкою російський експерт.

Він попередив, що не тільки Україна з Білоруссю, але і країни Балтії у великій небезпеці. На думку Солов'я, в разі агресії Кремля "парасолька НАТО їх не захистить", так як на це необхідна воля президента США Дональда Трампа, а він має теплі почуття до російського колеги. "Ситуація буде розвиватися за трагічним руслом, я це знаю", - заявив політолог.

Він підкреслив, що Кремль активно готує всю країну до нової війни, агресії. "Якщо ви звернете увагу на масові евакуації шкіл спершу в Москві, тепер в інших містах - це ж підготовка до введення надзвичайного стану. Це ж планово", - заявив Соловей. Він нагадав, як ще в 2013 році не міг ніхто повірити в можливість нападу Росії на Україну. Все сталося блискавично. Ймовірно, з новою війною буде схожа ситуація. Формальний привід для агресії, на думку Солов'я, Кремль знайде швидко. Це може бути, зокрема, вже знайомий "захист російськомовних" в країнах Балтії, або "примус до миру" України. "Щодо країн Балтії не буду брехати, а щодо зміни тональності висвітлення президента Зеленського - абсолютно точно. Йому показують, що треба б поквапитися з ухваленням ряду пропозицій Російської Федерації, поки не пізно", - уточнив політолог.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...