Підготовка йде за планом: ЗСУ успішно знищують російську ППО перед стратегічним контрнаступом, - Forbes

Українським військовим вдається систематично знищувати російські засоби ППО, які захищають сухопутні сили РФ від ракет та авіаударів. Це може зіграти велику роль у майбутньому контрнаступі, дозволяючи ЗСУ контролювати повітряний простір над Україною. Про це пише Forbes.

"Російські військові мають "вражаючий набір" систем протиповітряної оборони, деякі з їхніх новітніх систем, включаючи "Стрілу-10" та "Тунгуску", здатні збивати дуже складні ракетні атаки, пише видання. Але малоймовірно, що росіяни змогли оснастити всі свої підрозділи цими системами, і їм доводиться покладатися на старіші радянські системи для багатьох своїх тактичних груп, менш броньовані й мобільні, а отже, більш вразливі до ударів ЗСУ", - йдеться у матеріалі.

Попри це, російські системи ППО виявилися ефективними у 2014 році під час незаконного захоплення Криму. Ці системи швидко закрили повітряний простір над півостровом для українських сил, хоча точна кількість збитих українських літаків невідома. Повідомляється також, що росіяни передали протиповітряні засоби групам прокремлівських сил на Донбасі, які збили рейс MH117 Malaysia Airline.

За даними Oryxspioenkop, що збирає з відкритих даних статистику втрат українських та російських сил у війні, українці, хоч і втратили значну частину авіації та ППО, але також змогли знищити чимало російських протиповітряних систем, й Кремль навряд чи має можливість компенсувати ці втрати сучасним озброєнням.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....