Підготовка наступу на півдні: ЗСУ вперше знищили російську РЕБ "Дзюдоист"

Сили оборони України знищили рідкісну російську станцію радіоелектронної боротьби “Дзюдоист” на Запоріжжі.

Український підрозділ аеророзвідки виявив російську станцію РЕБ МКТК-1А “Дзюдоист” та скоригував на неї українську артилерію.

Локацію, де була уражена станція РЕБ, згодом ідентифікували як населений пункт Лиманівка Запорізької області.

Це перше задокументоване знищення цього типу російської техніки. Відомо, що вона застосовувалась підрозділом повітряно-десантних військ РФ.

Варто відзначити, що “Дзюдоист” був уражений першим потраплянням артилерійського боєприпасу, що, імовірно, свідчить про застосування високоточного артилерійського снаряду M982 Excalibur.

МКТК-1А “Дзюдоист”

МКТК-1А “Дзюдоист” – це мобільний автоматизований комплекс РЕБ, який був розроблений та виготовляється російським концерном «Созвездие». Він призначений для радіо-, радіотехнічного та спеціального контролю ефективності захисту інформації та оцінки електромагнітної обстановки.

Комплекс розроблений у вигляді модульної кабіни, яка встановлюється на буксоване шасі або двовісну армійську вантажівку КамАЗ 4350.

Комплекс забезпечує контроль безпеки зв’язку та встановлених режимів роботи радіовипромінюючих пристроїв. Також комплекс може застосовуватись у складі сил спеціального призначення для підвищення ефективності та приховування їхніх дій при виконанні спеціальних завдань.

Комплекс оснащений різноманітними засобами радіо та радіотехнічного контролю, широкодіапазонними приймальними пристроями та аналізаторами спектру.

Робоче місце оператора станції РЕБ МКТК-1А “Дзюдоист”До складу комплексу входить три автоматизовані робочі місця: для радіо та радіотехнічного контролю; технічного аналізу та проведення спеціального контролю.

Спеціалізоване програмне забезпечення, встановлене на автоматизованих робочих місцях, дозволяє оперативно відображати результати контролю та аналізу електромагнітного спектру на цифровій карті місцевості та ідентифікувати джерела випромінювань.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...