Підготовка війни з Росією: Пентагон відправив найкращий український танк Т-84 на головний полігон сухопутних військ США, випробовувати нові види озброєнь

Армія США направила основний бойовий танк Т-84 українського виробництва на полігон Юма, головний випробувальний центр армії, повідомляють Патріоти України з посиланням на агенство Defence Blog.

Нагадаємо, ще у 2020 році газета Outpost опублікувала фотографію танка Т-84, також відомого як модернізована версія Т-80УД, на полігоні Юма в Аризоні.

Український танк з встановленою системою активного захисту (APS) «Дрозд» був помічений на майданчику YPG Threat Systems & Target Simulation разом з іншими радянськими та російськими бойовими машинами.

Машини використовуються для навчання американських військ і випробувань нових типів зброї.

Танк Т-84 у США. 2020 рік. Фото: Outpost

У 2003 році уряд США отримав від України чотири основних бойових танків Т-84 (остання версія Т-80УД з системою APS).

Чотири танки прибули в Абердинський випробувальний центр армії США в грудні 2003 року і січні 2004 року.

Перший дослідний зразок Т-84 був випущений в 1994 році, і в тому ж році було вирішено побудувати ще кілька машин.

Після успішного завершення великої програми випробувань в кінці 1990-х років танк Т-84 поступив на озброєння української армії в 1999 році.

24 серпня 2000 року 10 танків Т-84 взяли участь в параді, присвяченому 10-річчю незалежності України.

Крім того, раніше у квітні 2020 року танк Т-84 українського виробництва також був помічений на супутникових знімках.

Танк Т-84 у США на супутникових знімках


Дрозд

Що стосується «Дрозд», то це перша радянська бойова система активного захисту, створена в період з 1977 по 1982 рік.

Ця система була розроблена для захисту від протитанкових керованих ракет і протитанкових гранат.

Система використовувала примітивні радарні датчики міліметрового діапазону на кожній стороні башти танку для виявлення снарядів.

Фільтр в процесорі радара був призначений для того, щоб система реагувала тільки на цілі, що летять зі швидкістю, типовою для протитанкових ракет.

«Дрозд» на танку «Об'єкт 478БЕМ1» перед поставкою у США

Вони уражають однією або декількома ракетами ближньої дії, що несуть осколкові боєголовки (аналогічно мінометним снарядам), які запускаються з чотирьох зарядних пускових установок (по одній з кожного боку башти).

«Дрозд» забезпечує максимальне перекриття і захист тільки передній 60-градусної частини башти, залишаючи борту і корму уразливими.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...