Підіграє Х**лу: Макрон знову заговорив про "гарантії безпеки" для РФ та загрозу великої війни

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив свою позиції щодо "гарантій безпеки" для країни-агресора Росії. Політик наполягає, що РФ має отримати їх, якщо вона погодиться на мирні переговори, передають Патріоти України.

"День миру передбачатиме обговорення. Насамперед – гарантій Україні, її територіальної цілісності, її безпеки в довгостроковій перспективі. Але й для Росії також, як сторони договору про перемир'я та мир, якою вона тоді буде", – заявив французький лідер.

Макрон також звернувся до тих, хто критикує його за слова про гарантії для РФ, та закликав їх пояснити, що натомість пропонують вони. "А те, що пропонують люди, які відмовляються до цього готуватись і над цим працювати, – це всеохопна війна. До неї буде залучено весь європейський континент", – додав президент.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...