Підіграє Х**лу: Орбан заявив про перемогу на виборах і назвав Зеленського своїм "опонентом"

Авторитарний лідер Угорщини і давній союзник Росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах в країні та назвав президента України Володимира Зеленського одним із “опонентів”, яких йому довелося подолати під час кампанії, передають Патріоти України.

Як повідомляє CNN з посиланням на національну виборчу раду Угорщини, партія Орбана “Фідес” лідирує після 71% підрахованих голосів. Такий результат дозволяє проросійському політикові четвертий термін поспіль очолити уряд Угорщини.

Через вторгнення Росії до України під час виборчої кампанії під пильною увагою перебувало тривале спілкування Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним.

Угорщина в значній мірі залежить від російської енергії, і Орбан ухилявся від можливостей засудити напад Путіна на сусідню державу, ускладнюючи зусилля ЄС виступити проти нього єдиним фронтом.

У своїй промові ввечері в неділю, 3 квітня, оголошуючи свою партію переможницею виборів, Віктор Орбан наголосив на тривалу напруженість його уряду з лідерами ЄС.

"Ми будемо пам'ятати цю перемогу до кінця життя, тому що нам довелося боротися з величезною кількістю опонентів", - сказав Орбан, називаючи своїх політичних противників, серед яких - угорські ліві, "бюрократи" у Брюсселі, міжнародні ЗМІ та “український президент також”. “У нас ніколи не було стільки опонентів одночасно”, - наголосив Орбан.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...