Підіграє Кремлю? Ердоган звинуватив Захід у "провокаційній політиці" щодо Росії та постачанні Україні "брухту замість зброї"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не вважає позицію Заходу "правильною" та заявляє, що "Росія - це не та країна, яку можна недооцінювати". Таку точку зору він висловив під час пресконференції із сербським президентом Александаром Вучичем у Белграді, пише Anadolu, передають Патріоти України.

"Захід дотримується політики, заснованої на провокаціях щодо Росії, але Москву не можна недооцінювати, - заявив президент Туреччини. Він додав, що не вважає ставлення Заходу (до Росії) правильним.

Як пише видання, з початку війни в Україні в лютому цього року Туреччина підкреслила, що дотримується "збалансованої" політики, яка "принесла дивіденди, як-от історична угода в Стамбулі в липні цього року, яка розблокувала експорт зерна з України".

Ердоган зазначив, що, схоже, російсько-українська війна не закінчиться "найближчим часом". "Я кажу тим, хто недооцінює Росію, ви робите це неправильно. Росія не та країна, яку можна недооцінювати",- зазначив він.

Інше видання надає вислів Ердогана щодо зброї, яку постачає Захід Україні. Турецький президент також заявив, що Захід відправляє Україні "брухт", а не зброю, пише Hurriyet. Він сказав, що ні Росія, ні Україна не є переможцями у цій війні, але є багато тих, хто програв. "Росія відключила природний газ, ціни зросли у Європі. Усі міркують про це. Чому не думали про це раніше?", - сказав президент.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....