Підіграє Кремлю: Головна "подруга Путіна" у Німеччині вимагає викинути всю збройну підтримку України з бюджету

Ліворадикальна "подруга Путіна", лідерка BSW Сара Вагенкнехт закликала вилучити всі кошти на постачання зброї Україні з федерального бюджету на 2025 рік. Про це вона сказала виданню Rheinische Post, передають Патріоти України.

Вагенкнехт пов’язала свою вимогу у зв’язку з новими даними щодо підриву російських "Північних потоків" у Балтійському морі, які нібито свідчать про причетність українців. "Ці кошти мають бути повністю скасовані, щонайпізніше у зв'язку з новими викриттями щодо атак на "Північний потік", – заявила Вагенкнехт.

"Замість того, щоб продовжувати просити німецьких платників податків – в тому числі через ЄС – оплачувати український державний бюджет і поставки озброєнь, настав час поговорити про компенсацію", – додала лідерка BSW. З огляду на дефіцит у держбюджеті у розмірі 12 млрд євро, вона описала проєкт бюджету німецького уряду як "вкрай сумнівний".

"Просто залишити бюджетний дефіцит у 12 мільярдів євро і коментувати його словами "так воно і є", як це робить міністр економіки Габек, – це нахабство щодо платників податків", – сказала Вагенкнехт. В урядовому проєкті федерального бюджету на 2025 рік, схваленому кабінетом міністрів у липні, на військову допомогу Україні передбачено приблизно чотири мільярди євро.

"Гра на підвищення ставок": Лакійчук пояснив, як Курська операція ЗСУ впливає на війну на Донбасі

вівторок, 20 серпень 2024, 18:50

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук вважає, що наступ окупантів на Донецькому напрямку і Курська операція ЗСУ в Росії - це протистояння нервів. Ця ситуація - гра на підвищення ставок. Хто першим ухвалить політ...

Скільки ще може тривати війна в Україні? Романенко назвав можливі сценарії

вівторок, 20 серпень 2024, 16:50

Війна, яку розв’язала Росія в Україні, триває вже понад два з половиною року. Ситуація на фронті більш ніж гаряча. Ворог повільно, але наступає на Донеччині, а ЗСУ стрімко захоплюють нові території на російській Курщині та контролюють їх, дивуючи увесь...