Підіграють Кремлю: ПАР думає, як уникнути арешту Путіна під час саміту БРІКС, - Sunday Times

Влада Південно-Африканська Республіка неформально попередила РФ, що буде змушена заарештувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером МКС, якщо він прилетить до країни на саміт БРІКС. Про це пише Sunday Times, передають Патріоти України.

За даними видання, влада ПАР намагається переконати Кремль відмовитися від ідеї візиту. Неназвані високопосадовці стверджують, що Преторія веде переговори з Москвою та пропонує Путіну взяти участь у саміті БРІКС за допомогою відеозв'язку. Якщо ж російський диктатор прилетить до ПАР, його доведеться заарештувати за рішенням Міжнародного кримінального суду в Гаазі за звинуваченням у воєнних злочинах в Україні.

"У нас немає варіанту не заарештовувати Путіна. Якщо він сюди приїде, нам доведеться його заарештувати", - сказав представник уряду ПАР. Sunday Times також повідомляє, що минулого тижня президент ПАР Сиріл Рамафоса призначив спеціальний урядовий комітет, який має вивчити варіанти дій влади через видачу ордера на арешт Путіна.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...