Підіграють Путіну? У Міноборони Німеччини відмовилися надати Україні 200 БТР Fuchs

Міністерка оборони Німеччини Крістін Лембрехт відмовила в передачі Україні 200 бронетранспортерів (БТР) Fuchs зі складів Бундесверу, назвавши це пограбуванням. Про це повідомляє видання Bild, передають Патріоти України.

Вона пояснила таке рішення захистом інтересів Німеччини та забезпеченням її безпеки. "Ми підтримуємо Україну всім, що в наших силах. Але ми маємо забезпечити здатність Німеччини захистити себе. Тому це безвідповідально — хотіти грабувати Бундесвер, особливо в наш час, та ігнорувати військові ради генерального інспектора", — заявила голова німецького оборонного відомства.

До цього про неможливість постачання БТР Fuchs Україні заявляв інспектор Бундесверу генерал Еберхард Цорн. Однак опозиційна фракція ХДС/ХСС потребує короткострокового постачання 200 машин цього типу на фронт для ЗСУ. Депутати німецького парламенту посилаються на рішення про постачання важкого озброєння Україні, яке було ухвалено спільно з урядовою коаліцією наприкінці квітня.

"Для української армії йдеться про швидку доставку надійних матеріалів, які можна використовувати одразу на передовій. Такі матеріали є на озброєнні Бундесверу та підлягають вилученню з експлуатації", — йдеться в заяві фракції.

Що за озброєння

Fuchs — німецький колісний бронетранспортер, прийнятий на озброєння 1979 року. Він є основним засобом транспортування піхоти на полі бою, але в його основі створено кілька модифікацій різного призначення.

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...