Підіграють Путіну? В уряді назвали двох головних противників запрошення України в НАТО

Сполучені Штати Америки та Німеччина не дають розвиватися діалогу щодо членства України у Північноатлантичному Альянсі. Про це заявила віце-прем’єр Ольга Стефанішина, передають Патріоти України.

За її словами, зараз весь діалог із союзниками та штаб-квартирою Альянсу обмежується закликами поводити себе спокійно на саміті, оскільки ніхто не знає, "яким буде твіт Трампа після зустрічі".

Ще до минулорічного саміту Київ пропонував партнерам надати Україні запрошення, яке гарантує їй членство в Альянсі. Однак союзники не вважають, що НАТО може дати Україні гарантії безпеки та захисту, яких вона потребує.

Стефанішина зазначила, що питання запрошення до НАТО потребує юридичного рішення, а не лише слів. Водночас вона зазначає, ухвалити рішення про запрошення України можуть в будь-який момент, а не лише на саміті.

"Але у нас сьогодні немає візаві, з яким просто можна вести цей діалог. Це не означає, що немає підтримки. На момент Вільнюського саміту 29 держав-членів НАТО підтримували запрошення України в НАТО. І дев'ять з них - весь східний фланг - блокували всі інші рішення, і їх ніщо не могло зламати, ніякі погрози. Але ключові противники цього рішення - Сполучені Штати та Німеччина, які не дають навіть можливості цьому діалогу розвиватися. І це дуже-дуже сумно", - зазначила вона.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...