Підіграють Путіну: ЗМІ назвали три країни, які блокують санкції проти російської атомної енергетики

Франція, Угорщина і Болгарія блокують запровадження санкцій Євросоюзу проти російської атомної енергетики, зокрема компанії "Росатом". Про це пише польське видання PAP із посиланням на джерела. Мова, зокрема, йде про паливо для атомних електростанцій, передають Патріоти України.

"Найбільшим прихильником співпраці з російською атомною енергетикою є Франція. Найгучніші - угорці, які, коли йдеться про санкції щодо "Росатома", посилаються на національну безпеку. Болгарія також висловлює занепокоєння щодо безпеку постачання", - сказало джерело.

Зазначається, що запровадження санкцій щодо російської атомної енергетики є головним проханням України. Тим часом "Росатом", не потрапивши до десятого пакета санкцій ЄС, відчув себе захищеним і почав поширювати свою діяльність на інші сектори.

"Українська сторона просить ЄС зайнятися питанням ядерного палива, вказуючи на те, що "Росатом" усвідомив, що має в Євросоюзі захисну парасольку і все, що його стосується, вилучене з-під санкційної загрози. Українська сторона також повідомляє, що "Росатом" почав активну діяльність у сферах, не пов'язаних прямо з атомною енергетикою" - повідомило джерело.

Постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садош коментуючи це зазначив, що Варшава наполягає на запровадженні санкцій щодо російської атомної енергетики.

"Це один з польських постулатів. Ми над цим працюємо в тісній співпраці з українською стороною. Ми також звертаємо увагу на те, що "Росатом" починає використовувати свій своєрідний імунітет, розширюючи діяльність на інші сфери" - сказав він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...