Підіграв Х**лу: Токаєв назвав Росію "непереможною" і похвалив мирний план Китаю та Бразилії для України

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв провів переговори з федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом та висловився про російсько-українську війну. Політик заявив, що у військовому плані Росія "непереможна", і попередив, що подальша ескалація призведе до непоправних наслідків для всього людства, передають Патріоти України.

Крім того, Токаєв похвалив мирний план Китаю та Бразилії, який грає на руку країні-агресорові Росії. Про це повідомляє пресслужба президента Казахстану.

Під час зустрічі з главою німецького уряду Токаєв поскаржився, що добрий шанс на досягнення перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду. При цьому він додав, що можливість для досягнення миру, як і раніше, існує.

"Фактом є те, що у військовому відношенні Росія непереможна. Подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства і передусім для всіх країн, які безпосередньо залучені до російсько-українського конфлікту. На жаль, хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду. Але можливість для досягнення миру, як і раніше, існує", – заявив президент Казахстану.

Токаєв заявив, що потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і дійти рішення зупинити військові дії. При цьому він додав, що лише після припинення вогню слід переходити до обговорення територіальних питань.

Президент Казахстану похвалив співпрацю своєї країни з Росією, а також додав, що у Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу. Ба більше, політик заявив, що "сусідні народи мають жити у мирі та взаєморозумінні".

"На наш погляд, мирний план Китаю та Бразилії заслуговує на підтримку. Керівники держав приходять і йдуть, а народи, тим більше сусідні народи, повинні жити у мирі та взаєморозумінні. З Росією Казахстан має найдовший у світі делімітований сухопутний кордон у світі, між нашими країнами розвивається співробітництво в межах стратегічного партнерства та союзництва. У Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури. Між нашими державами ніколи не було суперечностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати у Києві", – сказав Токаєв.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...