"Під’їхав близько до колони": Воїн ЗСУ одним залпом з "Граду" знищив 54 одиниці техніки РФ

Український військовий з Рівного Дмитро Воронський, який служить у ЗСУ за контрактом, влаштував російським загарбникам "гарячу зустріч" на Донбасі. Одного разу він розстріляв одним залпом з ракетної системи залпового вогню "Град" одразу 54 одиниці техніки окупантів, передають Патріоти України.

Військовий розповів "Суспільному Рівне", що знищив ворожу колону ще у перші дні широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. За це його нагородили орденом "За мужність" 3-го ступеня. 24-річний захисник України розповів, що РСЗВ "Град" за 20 секунд випускає 40 снарядів.Він зазначив, що цю колону він з побратимами шукали день чи два. А коли знайшли – знищили її одним залпом.

"Вона їхала – і я одним пакетом (снарядів, – ред.) розбомбив 54 одиниці техніки. Це робота нашої бригадної розвідки, артрозвідки. Вони дають нам цілі – а ми вже безпосередньо працюємо", – розповів український військовий.

Знищити ворожу колону було нелегко і дуже небезпечно. Адже "Град" стріляє максимально на 21 кілометр, тому для влучного вогню потрібно було підібратися поближче. Воїни ЗСУ тоді під’їхали на відстань 5 кілометрів, а після знищення колони їм довелося швидко їхати звідти.

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали: