"Підключилися регулярні війська РФ": Експерт пояснив, чому окупанти "суїцидяться" під Бахмутом

Російські окупанти з літа намагаються захопити Бахмут на Донеччині, але їхні спроби розбиваються об ЗСУ. Військовий експерт Олексій Мельник у коментарі "Обозревателю" зазначив, що Пригожин інвестував у захоплення Бахмута практично всі свої ресурси, в тому числі застосував нетрадиційний підхід - використання ув'язнених, передають Патріоти України.

"Очевидно, що на той момент, коли він сказав, образно кажучи, "Володимир Володимирович, дай я", у нього була впевненість в тому, що це справа декількох тижнів або місяців. А потім вже було пізно відходити від цього, визнавати, що він не може захопити Бахмут", - пояснив експерт.

Олексій Мельник

Олексій Мельник-співдиректор програм з питань зовнішньої політики та міжнародної безпеки (Центр Разумкова). Також він зазначив, що штурму Бахмута в останні тижні підключилися регулярні війська РФ.

"Тому, швидше за все, це ірраціональний підхід. Звичайно, якщо в липні Бахмут мав чисто тактичне значення для росіян, то зараз він вже придбав більше символічне, політичне значення. Я пояснюю це насамперед такими причинами", - підсумував експерт.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....