Піднесення від Курської офензиви перетнуло океан: Американці стали більше вірити в перемогу України над Росією, - опитування

Після початку української операції в Курській області у США стали вважати, що перевага на боці України. Американці вважають, що зараз перемагає Україна, однак щодо кінцевого підсумку війни – їхні думки розділилися порівну. Про це свідчить нове опитування YouGov, передають Патріоти України з посиланням на The Hill.

Наразі 22% опитаних громадян США схильні вважати, що перемагає Україна. Натомість 16% вважають, що перевага на боці Росії. Разом із тим, 34% сказали, що жодна зі сторін не перемагає, решта 28% не визначилися з відповіддю.

Відтоді, як Росія вторглася в Україну, думки американців змінювалися, однак останніми тижнями все більше американців вважають, що перевага України набирає обертів.

У червні лише 11% американців вірили у перемогу України, а 22% вважали, що перемагає Росія. А у квітні в перемогу України над Росією вірили лише 10% американців.

Опитування було проведене після заяви президента Володимира Зеленського про те, що Україна захопила російське місто Суджа в результаті блискавичного вторгнення через кордон. До того українські війська завдали ударів по російських авіабазах за допомогою безпілотників і ракет.

Незважаючи на те, що опитування показало, що американці вважають, що Україна показує хороші результати, вони розділилися порівну щодо того, хто зрештою переможе у війні.

23% респондентів вважають, що в кінцевому підсумку переможе Росія, стільки ж вважають, що переможе Україна.

Також результати опитування свідчать, що чверть респондентів (25%) вважають, що Сполучені Штати повинні збільшити військову допомогу Україні. 27% вважають, що військову допомогу слід зберегти на нинішньому рівні, а 28% вважають, що США повинні зменшити допомогу.

Опитування проводилося 17-20 серпня серед 1 565 американців, похибка становить 3%.

24 серпня відбувся обмін полоненими. Серед звільнених 115 українців - 82 оборонця Маріуполя

субота, 24 серпень 2024, 19:05

Усі врятовані українці під час 55 обміну полоненими з Росією – це військовослужбовці-строковики – солдати, сержанти та матроси, зокрема і ті, які потрапили у полон ще в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році. Про це повідомив Координац...

"Важливо визнати": Успіх Курської операції "висить на волосині", Захід має почати діяти, - The Telegraph

субота, 24 серпень 2024, 18:15

Українська операція в Курській області РФ приголомшила Москву. Кремль уже готує своє населення до того, що це вторгнення триватиме не один тиждень. Про це пише в колонці для The Telegraph виконавчий директор Товариства Генрі Джексона, трансатлантичного...