"Підняли лапки" перед Ахметовим: Відсутність реакції на дефолт "ДТЕК Енерго" - демонстрація слабкості та безпорадності держави, - Бутусов

Оголошення дефолту найбільшого приватного виробника електроенергії та вугілля в Україні "ДТЕК Енерго", який належить олігарху Рінату Ахметову, є показником слабкості і безпорадності режиму Зеленського. Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України.

"Головна подія дня, яка не поступається коронавірусу і законам із пакету МВФ, - це офіційний дефолт "ДТЕК Енерго" - найбільшої приватної компанії-виробника вугілля та електроенергії. ТОВ "ДТЕК Енерго" зупинило дві шахти і збагачувальну фабрику і заявило, що зупиняє дві шахти, збагачувальну фабрику і "призупиняє виплати купона за єврооблігаціями та відсотків за банківським боргом" із 1 квітня!

Якби в Україні був фондовий ринок, зараз би посипалося все, це було б у всіх на вустах.

Якби в Україні працювали правоохоронні органи, прокуратура і суди, то вони б уже були в офісі "ДТЕК Енерго" і ставили запитання менеджменту. Який дефолт, якщо в 2019-му компанія реструктуризувала свої борги і отримала чистий прибуток у 2,55 млрд грн?

Якби в Україні були президент і прем'єр-міністр, яких Рінат Ахметов хоча б трохи боявся і поважав, то він би ніколи не пішов на дефолт і зупинку шахт після купівлі вілли у Франції за 200 мільйонів доларів, і запуску новинного телеканалу з інвестиціями в десятки мільйонів доларів.

Але нічого цього не буде. Адже олігархи знають краще, ніж будь-хто, наскільки слабка і безпорадна держава.

Логіка Ахметова зрозуміла: він хоче здешевити вартість свого боргу, збити ціни. Простіше це заховати під коронавірусом. Цілковите мовчання і відсутність коментарів влади. Це як розуміти? Прем'єр-міністр, який працював раніше в "ДТЕК", нічого незвичайного не побачив?

Вони влада, у них є інституції, вони визначають для себе правила гри. А у Зеленського є відеоролики і прохання допомогти купити "швидкі допомоги". І з цим олігархи допоможуть, аби і далі не заважав", - підсумовує журналіст.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

США виділили пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 1 млрд доларів. Про це повідомив Пентагон у середу, 24 квітня. . "Це оголошення є 56 траншем обладнання, яке адміністрація Байдена надає Україні зі запасів Міністерства оборони з серпн...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...