Піднявся дим: У Чорному морі загорілися всі "вишки Бойка"

У Чорному морі загорілися так звані "вишки Бойка" - бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму. Про це повідомляє моніторингова група Telegram-каналу "Кримський вітер" з посиланням на OSINT-аналітика MT Anderson, передають Патріоти України.

Зазначається, що три бурові платформи на схід від острова Зміїний нібито зазнали нападу. "Станом на 24 серпня, середня платформа горить, а з 3-ї платформи йде стовп диму", - йдеться у повідомленні.

У вересні 2023 року Україна повернула під контроль окуповані в 2014 році "вишки Бойка". Росія окупувала їх у 2014 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики й для розміщення засобів РЛС.

Наприкінці серпня 2023 року британська розвідка повідомляла, що між українськими й російськими морськими та повітряними силами йдуть бої за стратегічно важливі газові та нафтові платформи у Чорному морі між Кримом та Одесою.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...