"Підозра Порошенку - юридичний треш. Юрист, який себе поважає, не підписав би її", - Рябошапка (відео)

Руслан Рябошапка припускає, що Ірина Венедіктова, яка перейшла на посаду генпрокурора просто з кабінету очільниці ДБР, може підписати будь-який документ, якщо такою буде вказівка керівництва.

Проєкт підозри Петрові Порошенку, який було підготовлено слідчими ДБР під керівництвом Ірини Венедіктової, незаконний і необґрунтований. Про це розповів ексгенпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю Олесі Бацман, відповідаючи на питання про те, чому він не підписав проект підозри Порошенко, передають Патріоти України.

"Те, що мені було запропоновано підписати - юридичний треш, що не витримує жодної критики. І, очевидно, що мій підпис міг стати підставою для кримінального переслідування в мою сторону тому, що цей документ, по-перше, був необґрунтованим, а по-друге, незаконним. Те, в чому звинувачували п'ятого президента не мало жодних доказів... Юрист, що поважає свій підпис і своє ім'я, не мав жодної можливості для підписання цього документа. Сьогодні є новий генпрокурор, яка, не виключено, була співавтором цього "прекрасного" документа... вона може і підписати цей документ. І тепер це саме питання може поставити їй член її команди Макс Бужанський: "Чому вона не підписала підозру Порошенкові, яку вона ж і готувала в ДБР", - сказав Рябошапка.

Джонсон представив конгресменам США окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

вівторок, 16 квітень 2024, 7:14

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки, повідомляє The Hill. Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої кон...

"Термін демобілізація в умовах війни взагалі не застосовується": Веніславський пояснив нюанси нового закону

вівторок, 16 квітень 2024, 6:56

Термін демобілізація під час війни з РФ не є актуальним, натомість може йтися про додаткові підстави для звільнення з військової служби. Тому уряду було доручено розробити і внести на розгляд Верховної Ради відповідний закон, який і буде регулювати пит...