Підозрілі 42 млн грн: НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у колишньої омбудсменки

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки недостовірного декларування та незаконного збагачення у колишньої омбудсменки Людмили Денісової. Йдеться про майже 42 мільйони гривень. Про це повідомляє НАЗК у середу, 18 вересня, передають Патріоти України.

Як зазначають в агентстві, вони здійснили повні перевірки декларацій за 2022 та 2023 роки. НАЗК не вказує прізвища посадовиці, але з матеріалів справи зрозуміло, що йдеться саме про Денісову. Зокрема, у повідомленні йдеться, що у деклараціях колишньої уповноваженої Верховної Ради з прав людини, яка наприкінці 2023 року була ще членом правління Пенсійного фонду, виявили ознаки незаконного збагачення на майже 10 млн грн та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 млн грн.

У НАЗК стверджують, що за результатами перевірки декларацій, слідство встановило ознаки незаконного збагачення «у зв’язку з набуттям декларанткою грошових активів з непідтверджених джерел для погашення позики перед банком, розмір яких перевищує її законні доходи на 9,9 млн грн». Також там встановили, що у декларації за 2022 рік визначили ознаки недостовірних відомостей на понад 12,4 млн грн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...