Підозрюється у розкраданні грошей партії: Поліція затримала колишню першу міністерку Шотландії

Колишня перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен перебуває під вартою після арешту у зв’язку з розслідуванням у справі фінансів Шотландської національної партії (SNP). Про це повідомляє Sky news, передають Патріоти України.

Колишню першу міністерку Шотландії та екслідерку Шотландської національної партії затримали як підозрювану і зараз допитують детективи. У заяві поліції йдеться, що в неділю, 11 червня, 52-річну жінку було заарештовано як підозрювану у зв’язку з розслідуванням про розкрадання партійних грошей Шотландської національної партії, що триває.

Нікола Стерджен є останньою високопоставленою фігурою в партії, яка була затримана поліцією Шотландії. Затримання сталося у зв’язку з витрачанням 600 000 фунтів стерлінгів, які мали бути спрямовані на кампанію другого голосування за незалежність Шотландії.

Повідомлялося про скарги на те, що ці кошти могли бути використані неналежним чином, оскільки були витрачені на інші цілі. Арешт Стерджен відбувся після затримання скарбника партії Коліна Бітті та колишнього виконавчого директора партії Пітера Мюррелла — чоловіка Стерджен, які згодом були звільнені без звинувачень. Крім того, поліція провела обшуки в штаб-квартирі SNP, а також у будинку Стерджен і Мюррелла.

Нікола Стерджен обіймала посаду першої міністерки з листопада 2014 року і була першою жінкою на ній. Вона прихильниця незалежності Шотландії і виступала за проведення референдуму.

У 2014 році був проведений перший референдум, на якому шотландці проголосували за те, щоб залишитися у складі Великої Британії (55% проти 45%), але партія Стерджен вважала, що Брекзит радикально змінив політичні погляди шотландців.

Після парламентських виборів у грудні 2019 року Стерджен написала тодішньому прем'єр-міністру Британії Борису Джонсону листа з проханням провести другий референдум про незалежність, але він виступив проти.

15 лютого 2023 року стало відомо, що перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен йде у відставку після більш ніж восьми років на посаді.

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...

"До сакральних дат прив'язуватися не будемо": ГУР Міноборони обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

четвер, 9 травень 2024, 22:00

"Головне управління розвідки і загалом українські Сили оборони та безпеки на відміну від ворога не займаються якимись магічними датами і прив'язкою до якихось пропагандистських подій. Ворог має постійно бути в напрузі і розуміти, що поки триває геноцид...