Підозрюють у співпраці з окупантами: Нардепа Ковальова виключили зі "Слуги народу"

Партія "Слуга народу" призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова у своїй фракції. Зараз він перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області. Його запідозрили у співпраці з російськими окупантами. Про це йдеться у спільній заяві політичної партії "Слуга народу" та фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, передають Патріоти України.

Зазначається, що Ковальов був обраний у виборчому окрузі №186 у Херсонській області. "Судячи з його інтерв’ю медіа - перебуває (на захопленій територій - ред.) цілком добровільно. Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації", - йдеться у заяві.

За словами Ковальова, на тимчасово захопленій території він допомагає із наданням гуманітарної допомоги. "Він не відвідує пленарні засідання ВР, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав", - заявили у "Слузі народу".

Однопартійці Ковальова вважають, що його поведінка та випадки спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради.

Фото: Facebook Олексія Ковальова / ©
"Слуга народу" звернулася до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України із закликом порушити відповідну кримінальну справу, щоб розслідувати всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....