Підозрюють у вербуванні найманців до ПВК "Вагнер": У Польщі судитимуть росіян

В окружному суді Кракова (Польща) 9 вересня розпочнеться процес над двома громадянами Росії, членами ПВК "Вагнер". Про це 27 серпня держагентству PAP повідомили у пресслужбі суду в Кракові, передають Патріоти України.

Двох росіян, Олексія Т. і Андрія Г., обвинуватили в діяльності на користь російської розвідки й в участі в міжнародному збройному об'єднанні, спрямованому на вчинення терористичних злочинів. Згідно з даними розслідування, вони вербували найманців до ПВК "Вагнер".

Вони розклеїли щонайменше кілька сотень так званих вербувальних наклейок у Кракові й Варшаві. Чоловіків затримали в серпні 2023 року у столиці Польщі співробітники Агентства внутрішньої безпеки. У червні цього року обвинувальний акт щодо росіян передали до суду. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Місто повністю зруйноване: Офіцер ЗСУ розповів, що зараз відбувається в районі Часового Яру

вівторок, 27 серпень 2024, 22:02

Росіяни не полишають спроб досягти успіхів в районі Часового Яру. Там щодня ворогом здійснюються штурмові дії. Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков, передають Патріоти України. Як зауважив війс...

СБУ затримала агента росіян, який коригував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині (фото)

вівторок, 27 серпень 2024, 21:55

Служба безпеки України заявила, що затримала агента РФ, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах у Донецькій області. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 27 серпня, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Краматорська п...