Підозрюють у роботі на розвідку Кремля: У Данії арештували росіянку

У Данії спецслужби 11 червня заарештували громадянку Росії, яку звинуватили в сприянні роботі іноземній розвідувальній службі. Про це повідомила Данська служба безпеки та розвідки, передають Патріоти України з посиланням на суспільний мовник Данії DR.

Зазначається, що арешт пов'язаний із публікацією "в кількох європейських ЗМІ" про російський державний фонд - Правфонд, що базується в Москві і в якому на ключових посадах протягом кількох років працюють співробітники розвідки.

Жінку звинувачують у порушенні статті 108 Кримінального кодексу Данії, яка стосується надання іноземній розвідувальній службі можливості діяти в Данії, зокрема співпраці з метою здійснення впливу.

Жінка є однією з найвідоміших представниць російської громади в Данії. Серед іншого, вона керує консультаційним центром для російськомовних в одному з міст Зеландії. Згідно з внутрішніми документами, з 2017 року цей центр отримав від Правфонду щонайменше 338 тисяч данських крон.

Як очікується, жінку відпустять після допиту. За даними західних розвідок, московський Правфонд насправді є частиною російської пропагандистської кампанії зі створення історій про дискримінацію російськомовних громадян за кордоном.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...