Підозру вручили через сина: Установлено агентку спецслужб РФ, яка отримала від харків'янина координати будівлі ХОДА (фото)

Слідчі встановили агентку російських спецслужб, яка отримала від навідника з Харкова координати будівлі Харківської обласної державної адміністрації для обстрілу. Жінці заочно оголосили підозру. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

За даними слідства, 54-річна жінка наприкінці лютого цього року перебувала у Донецьку й працювала на російську агентуру. Вона зв'язалася з 37-річним харків'янином через заборонену в Україні соціальну мережу та запропонувала йому передавати їй інформацію про місця розташування українських військових у Харкові, той погодився.

"Він передавав жінці координати об'єктів, за якими в подальшому військові країни-агресора обстрілювали Харків. Саме він надав ворожій поплічниці інформацію про ХОДА, по якій вдарили окупанти", — розповіли у прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 1 та 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. За інформацію прокуратури, зараз жінка проживає у Москві та працює в агентурному апараті органів розвідки російських спецслужб, тому підозру їй вручили заочно — через сина.

"Письмове повідомлення про підозру було вручено її сину, який залишився на території України та не поділяє її проросійських поглядів. Наразі жінку оголошено в розшук", — пояснили в прокуратурі.

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...