Підозри головам організації Медведчука "Український вибір": Хто вони такі та де "засвітилися"

Прокурори повідомили про підозру трьом головам ініціативних груп суспільного руху Віктора Медведчука "Український вибір - Право народу". Зокрема, підозри повідомили Олександру Синявському, Івану Комелову і Олександру Слюсаренку. Про це повідомили джерела в прокуратурі, передають Патріоти України.

Комелов очолював севастопольський осередок організації "Український вибір". Синявський також був активістом цієї комірки. Як зазначили правоохоронці, їм повідомили про підозру у ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. ст 2. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за участь в організації і проведенні незаконного "референдуму" на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя.

Двоє підозрюваних входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя". Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ незаконного збройного формування, інший - був керівником підрозділу "Слов'янський щит". Нагадаємо, вчора стало відомо, що Служба безпеки України проводить обшуки в офісах громадського руху "Український вибір - Право народу", лідером якої є Віктор Медведчук.

Джерело: РБК-Україна

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...