Підприємець розселяв окупантів у будинку культури та допомагав ворогам будувати фортфікаційні споруди (фото)

Слідчі заочно оголосили підозру 41-річному мешканцю Харківщини, який під час окупації добровільно допомагав загарбникам. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, підозрюваний — очільник двох підприємств у селі Підсереднє Куп'янського району. Коли село було окуповане, він передав російським військовим пересувний пункт проживання на автопричепі, автомобілі, мішки з піском та залізобетонні конструкції, які окупанти використали для будівництва фортифікаційних споруд.

Крім цього, чоловік надав загарбникам приміщення майстерні підприємства, де вони ремонтували техніку, та організував розселення російських військових у будинку культури. Там у них було триразове харчування. Згодом чоловік зареєстрував свої підприємства за законодавством Росії.

"У подальшому підозрюваний перереєстрував за російським законодавством у так званій "Налоговой службе Харьковской области" власні підприємства, що поклало зобов'язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора та її окупаційних органів", — розповіли в прокуратурі.

Підозру чоловіку сформували за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Удар під дих: Російський Туапсинський нафтопереробний завод зупинився після атаки безпілотників

субота, 18 травень 2024, 9:55

Пожежа, спричинена атакою українського безпілотника на російський Туапсинський нафтопереробний завод на узбережжі Чорного моря, призвела до екстреної зупинки заводу. Але є можливість досить швидко його перезапустити, пише Reuters з посиланням на два д...

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...