"Підписуйтесь, щирі патріоти": Надію Савченко як зрадницю і таємну агентку спецслужб РФ пропонують позбавити звання Героя України, - петиція

На сайті електронних петицій з'явилася вимога позбавити Надію Савченко звання Героя України. Текст петиції з'явився 23 жовтня, зазначають Патріоти України.

"Позбавити Надію Савченко звання Героя України за систематичну та неприховану антиукраїнську діяльність на користь країни агресора.

За участь у гібридних, підривних операціях, поширення брехливої інформації через телеканали ворога, непристойну поведінку та інші дії що порочать звання Героя України", - сказано.

Для того, щоб петиція потрапила на стіл президента, вона має отримати 25 тис. підписів.

25 травня 2016-го Надію Савченко звільнили з російського полону. Її обміняли на Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва — затриманих на Донбасі співробітників Головного розвідувального управління РФ.

Була першою у списку партії "Батьківщина" на позачергових виборах до Верховної Ради у листопаді 2014-го.

У грудні 2016-го її виключили з фракції. Перед цим зустрілася у Мінську з ватажками ДНР і ЛНР Захарченком і Плотницьким.

На позачергових виборах у липні 2019-го Савченко балотувалася в окрузі №51 на Донеччині. Там за неї проголосували вісім виборців.

Звання Героя України Савченко присвоїв президент Петро Порошенко у березні 2015-го.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...