"Підрізали крила" Голобородчині: Посли держав G7 зробили спільну заяву щодо люстрації Зеленського

Скопом вигнати всіх урядовці та депутатів, починаючи з Верховної Ради до останньої сільради, котрі обіймали свої посади протягом 2014-19 років. - У світі не зрозуміли такого "гумору" від екс-коміка.

Посли країн “Великої сімки” підтримують ініціативу по залученню до відповідальності винних у зловживанні владою, при цьому відзначають, що нинішня ситуація в Україні відрізняється від постреволюційної. Про це йдеться у заяві послів G7.

“Виборчі зміни і політична ротація є нормою в демократичних країнах, на відміну від невибіркового накладення заборон на всіх учасників виконавчого та законодавчого процесів управління. З 2014 року ми мали можливість вітати прогрес в реформуванні низки важливих сфер”, – йдеться в заяві.

Крім цього посли “Великої сімки” позитивно оцінили ідею щодо притягнення до відповідальності винних у зловживанні службовим становищем, однак, звернувши увагу на те, що нинішню ситуацію в Україні не можна порівнювати з тією, яка склалася в країні після Революції гідності 2014 року.

Напередодні президент України Володимир Зеленський подав у Верховну Раду законопроект, що розширює дію закону про люстрацію. Документом пропонується додати депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які займали посади з 23 лютого 2014 року, в перелік осіб, які підпадають під люстрацію.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...