"Підрізати крила" Разумкову, "наростити" Стефанчуку: Монобільшість прагне змінити керівника апарату ВРУ

Фракція "Слуга народу" вирішила ініціювати призначення голови апарату Верховної Ради начебто через те, що апарат вже рік працює без постійного керівника. Про це заявила речниця фракції Юлія Палійчук у Telegram, зазначають Патріоти України.

Пряма мова: "Завтра голова фракції Давид Арахамія надішле відповідний лист на ім’я голови парламенту, оскільки Апарат працює без постійного керівника вже більше року".

Деталі: На засіданні фракції запропонували три потенційні кандидатури, серед яких В’ячеслав Штучний, який уже раніше обіймав цю посаду, а також чинні депутати фракції "Слуга Народу" Олександр Копиленко та Павло Фролов.

Наразі апарат у статусі в.о. очолює Михайло Теплюк.

Водночас, "Українська правда повідомляє, що минулому керівнику апарату ВРУ В’ячеславу Штучному платили з Банкової, аби той слідкував за діями спікера Дмитра Разумкова. Невдовзі його звільнили. Наразі, за інформацією УП, Штучного хочуть повернути на минуле місце. Це спричинене конфліктом із Разумковим, який загострився, зокрема, через антиолігархічний законопроєкт.

Зміна керівника апарату також ініціюється на тлі розмов про те, що Банкова хоче змістити Разумкова з посади на замінити на більш лояльного спікера.

Водночас, на Погоджувальній раді 20 вересня спікер розкритикував роботу апарату та Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, які не забезпечили повноцінний розгляд відповідного законопроєкту на засіданні комітету. Йдеться про те, що авторів поправок не запросили на засідання та не розіслали необхідні документи для розгляду проєкту закону. Незважаючи на це, погоджувальна рада все ж таки включила до порядку денного цього пленарного тижня законопроєкт про деолігархізацію.



"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...