Підрозділи армії Азербайджану взяли під контроль черговий район Карабаху (фото, відео)

За тристоронньою угодою саме 20 листопада мала відбутися передача захоплених на початку 90-х території під контроль Баку.

ЗС Азербайджану зайшли в раніше окуповану підконтрольних Вірменії збройних формувань частину Агдамського району. Про це повідомило Міністерство оборони Азербайджану, передають Патріоти України.

За тристоронньою угодою саме 20 листопада мала відбутися передача території захопленої на початку 90-х під контроль збройних сил Азербайджану.

Ще учора в мережі почали з’являтися відео з пересуванням військової техніки збройних сил Азербайджану в напрямку окупованої частини Агдамського району:

Під контролем вірменських військових формувань частина території Агдамського району перебувала з 1993 року, та на Google картах її можна помітити візуально:

Територія Агдамського району на Google картах

Та ж територія, що не була підконтрольна Азербайджану знаходилась на лінії зіткнення та постраждала від бойових дій, які не припинялися.

Також «містом-привидом» став адміністративний центр району – населений пункт Агдам, що до початку війни налічував 28 тисяч мешканців, а на даний момент він повністю зруйнований:

Руїни міста Агдам у Азербайджані

Агдам та його околиці було захоплено влітку 1993 року. До війни в місті працювали маслосирзавод, Агдамський коньячний завод, залізнична станція, консервний, машинобудівний заводи, вузол шосейних доріг, технікуми, медичне та музичне училище, драматичний театр.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вже заявив, що всі збитки будуть пораховані та виставлені Вірменії.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...