"Підрозділи... дійте самостійно. Не допустіть прориву. Ваша роль священна": Безугла заявляє про загрозу оточення Вугледару і зраду місцевого командування

Нардепка Мар`яна Безугла, розругалась більшістю в Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, та після успішного зміщення генерала Содоля "б’є в набат", привертаючи увагу до ситуації під Вугледаром. Далі текст зображення та карти від Безуглої в Телеграм.

"Колективний Содоль: критична ситуація у Вугледарі, яку намагаються замовчати

Росіяни наближаються до основної дороги та перехрестя, яке веде на Вугледар і Курахове. Це відбувається саме зараз, і до цієї дороги їм залишилося менше двох кілометрів. Основний шлях забезпечення Вугледарського гарнізону. Додаткові шляхи сполучення для техніки і сил підтримки від села Водяного до річки практично всі в низині, а отже, опиняться під вогневим контролем.

Фортифікацій знову немає. Підготовлених позицій немає. Наші військові вимушені триматися в «голих» посадках.

Неочікувано, Содоль за погодження Павлюка та Сирського (ручний контроль наше все) призначає керувати батальйоном на цьому критичному напрямку тилового майора з Одеси, який не має бойового досвіду і поділяє «ватні» погляди, як і сам Содоль. За місяць комбат не з’являється навіть на командно-спостережному пункті (КСП) роти, своїми наказами «стирає» батальйон (цей сленг означає, таку кількість вбитих і поранених, що підрозділ втрачає боєздатність) і провалює оборону. Запасні та відсічні позиції не готують, резерви не створені, бійці (хто вижив) демотивовані. Росіянам відкривається шлях на трасу.

Ворог виходить на шлях, що веде фактично в тил Вугледару, використовуючи ті ж підходи, що й раніше багато разів. Бо наші генерали НЕ вчаться на помилках, вони вважають, що НЕ можуть помилятися — це аксіома!

Вони наказують утримувати точки на карті, а не висоти. Навіть на третій рік повномасштабної війни не приділяють належну увагу захисту ключових логістичних сполучень і не вживають додаткові заходи, коли це ще можливо. Елементарні помилки повторюються з такою завзятістю, що виникає питання: це така деградація рішень і неспроможність вчитися, чи все ж пряма робота на ворога?

Генерал раптово призначає тилового ватника з Одеси на ключовий напрямок? Чому б і ні! Генерал ротує бригади, спричиняючи провал оборони, і їде в цей час пиячити в Одесі з ментом часів Януковича, Головком ЗСУ йому це погоджує? А що?

Звертаюся до бойових підрозділів: утримуйте позиції, думайте, дійте самостійно. Вирішуйте на місці, налагоджуйте горизонтальні зв'язки. Не допустіть прориву. Ваша роль священна.

Володимире Олександровичу, прошу Вашого втручання. Уявляю, як вони з серйозним обличчям доповідають Вам про "контрольовані ситуації", "нові бригади для ротацій" та іншу брехню про фронт і тил; жаліються на мене, що я "цивільна", а вони "професіонали".

Вони інакше не вміють. Вони безнадійно відстали від свого мобілізованого війська. І це не змінити. Інша прошивка. Врятуйте війська. Дайте шанс на боротьбу. Можна перемогти, але… Відпустіть їх. Нехай ДБР та СБУ досліджують, хто кому содоль."

50 військових катерів, артилерія, снаряди: Новий міністр оборони Британії під час блискавичного візиту в Одесу анонсував великий пакет військової допомоги

неділя, 7 липень 2024, 23:40

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час візиту до Одеси менш ніж через 48 годин після свого призначення пообіцяв посилити підтримку України. Після зустрічі з президентом Зеленським та переговорів зі своїм колегою, міністром оборони Рус...

Макрон знов на коні: Проросійська партія Ле Пен не змогла отримати абсолютної більшості на виборах до французького парламенту

неділя, 7 липень 2024, 23:10

Ультраправе "Національне об'єднання" Марі ле Пен та його союзники (фракція партії "Республіканці") не змогли отримати достатньо голосів для абсолютної більшості у французькому парламенті в другому турі парламентськиї виборів у Франції передають Патріот...