Підрив греблі Каховської ГЕС більше нашкодить російським військам на лівому березі Дніпра, - Згурець

Аналітик Defense Express Сергій Згурець переконаний, що підрив греблі Каховської ГЕС більше нашкодить російським військам на лівому березі Дніпра. Таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Якщо росіяни наважаться підірвати греблю Каховської ГЕС, то більше буде підтоплений лівий берег Дніпра. Саме на цій ділянці розташована велика кількість російських військ. Зокрема командування та артилерія, яка обстрілює територію України на правому березі Дніпра. Тому підрив греблі та розливання води створює більшу загрозу для російських військ", - пояснив Згурець.

Експерт також додав, що підрив греблі Каховської ГЕС створює небезпечну ситуацію для функціонування Запорізької АЕС. "Підрив греблі Каховської ГЕС не зупинить просування української армії, а більше ускладнить дії російського угруповання військ. Тому потрібно очікувати більш складних сценаріїв розвитку подій. Підрив греблі Каховської ГЕС також загрожує і Запорізькій АЕС. Оскільки вода потрібна для охолодження енергоблоків АЕС", - додав він.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...