Підрив Каховської ГЕС: "Енергоатом" зробив заяву про ситуацію на Запорізькій АЕС

Підрив російськими військами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції (ЗАЄС), проте ситуація контролюється, заявили в "Енергоатомі", передають Патріоти України.

"Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС.Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції", - йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі запевняють, що наразі ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить всі показники: "У разі зміни ситуації Енергоатом оперативно повідомить про стан справ".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...