Підрив Каховської ГЕС: В ООН заявили, що РФ не дає допомогти населенню окупованого лівобережжя

Заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс заявив, що Росія не надала представникам організації змогу допомогти мешканцям окупованого лівобережжя Херсонської області, що постраждали від російського теракту на дамбі Каховської ГЕС, передають Патріоти України.

Гріффітс в інтерв’ю AP повідомив, що в середу, 7 червня, зустрівся з послом Росії в ООН Василем Небензею, аби попросити російську владу надати командам організації доступ на окуповану територію, аби мати змогу допомогти українцям в захоплених регіонах. "Під час розмови ми надали їм деталі, щоб дати можливість Москві прийняти рішення, яке, як ми сподіваємося, буде позитивним. Сподіваюся, це станеться", – сказав він.

Гріффітс сказав, що на підконтрольній Україні території ООН змогла охопити допомогою близько 30 тисяч населення. Організація також, ймовірно, звертатиметься зі спеціальним закликом щодо надання Україні додаткових коштів для боротьби з наслідками підриву дамби. Водночас, за словами Гріффітса, про це говоритимуть за кілька тижнів, коли наслідки для економіки, навколишнього середовища і здоров’я населення постраждалих регіонів стануть більш зрозумілими.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...