Підрив моста із товарними вагонами під Слов'янськом: У штабі ООС офіційно спростували причетність ЗСУ

Підірвано залізничний міст через Сіверський Донець у районі населеного пункту Лиман. Разом із мостом на дно річки пішли й вантажні вагони, що були на мосту. Відтепер залізничне сполучення з Лиманом, де наразі точаться запеклі бої, неможливе. Про це повідомляє "Громадське", передають Патріоти України.

Напередодні, 29 квітня, стало відомо про підрив залізничного мосту через Сіверський Донець між населеними пунктами Лиман та Райгородок. На відео, яке з'явилося у мережі, видно і зруйнований залізничний міст, і вагони, які саме були на мосту під час підриву.

Спершу повідомлялося, що підрив здійснили українські захисники, втім наступного дня, 30 квітня, у Штабі ООС спростували цю інформацію. Там зазначили, що прес-офіцер, який підтвердив журналістам знищення мосту українськими військовими, помилився.

За уточненими даними, підрив мосту став наслідком ворожого авіанальоту. Просування залізницею у напрямку Слов'янська українські воїни намагалися стримати, розмістивши на ньому порожні вантажні вагони. Адже саме в цьому напрямку намагаються просуватися російські окупанти.

Відтепер залізничне сполучення з Лиманом, який уже близько тижня є однією з найгарячіших точок битви за Донбас, неможливе.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...