Підрив "Північних потоків": Маша Лаврова пригрозила зверненням до суду ООН відразу кільком країнам

Росія оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії через їхню нібито "незацікавленість" у проведенні розслідування підриву "Північних потоків" та заявила про намір звернутися до Міжнародного суду ООН. Про це заявила речниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, передають Патріоти України.

"На Заході не зацікавлені проводити ефективне розслідування теракту, попри колосальну шкоду, завдану підривом газопроводів європейській економіці та екології", - сказала Захарова.

За її словами, у зв'язку з цим РФ офіційно оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії на підставі Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом і Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Речниця додала, що наразі триває досудова стадія врегулювання спору - обов'язковий етап, передбачений конвенціями. "Якщо питання не буде вирішено на цій стадії, тоді РФ має намір перевести справу в судову площину і звернутися до Міжнародного Суду ООН у зв'язку з порушенням зазначеними країнами своїх конвенційних зобов'язань", - заявила Захарова.

Крім того, вона додала, що "на черзі й інші держави, які можуть мати стосунок до підриву "Північних потоків"

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...