Підривали російські машини на ходу: Вбивчий квартет українських бригад влаштував для противника на Курщині "дорогу смерті", - Forbes

За даними південнокорейської розвідки, КНДР готує другу групу військових для відправки на підтримку Росії в зоні бойових дій. Близько 1500 північнокорейських солдатів уже проходять тренування, вони прибули у Владивосток у період з 8 до 13 жовтня, передають Патріоти України.

Загалом КНДР планує відправити до Росії приблизно 10 тисяч військових. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на документи південнокорейських розвідників.

Частину отриманих розвідданих Південна Корея має намір представити на засіданні НАТО 28 жовтня, згідно з джерелами Bloomberg. Можливі відповіді альянсу обмежені, вони можуть включати додаткову підтримку України та посилення співпраці в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Документи розвідки також розкривають обсяг військових поставок з КНДР, повідомляє Bloomberg. Від серпня 2023 року Північна Корея передала Росії близько восьми мільйонів снарядів калібрів 122 і 152 міліметри, близько 100 ракет Hwasong-11, а також протитанкову зброю Bulsae-4. За словами джерела, ці обсяги значно перевищують попередні оцінки європейських офіційних осіб.

Раніше у жовтні південнокорейська розвідка повідомила, що КНДР ухвалила рішення надіслати близько 12 тисяч військових для підтримки Росії у війні проти України. Про підготовку північнокорейських солдатів на Далекому Сході Росії заявляла також українська розвідка.

Нагадаємо, 23 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що Вашингтон має "докази присутності військ КНДР у Росії". Прессекретарка Північноатлантичного альянсу Фара Дахлалла також підтвердила, що НАТО має докази цього.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна "не сидітиме без діла" та здійснить кроки у відповідь. За його словами, Сеул вживатиме необхідних заходів залежно від масштабів військової співпраці Пхеньяна та Москви. Зокрема, може переглянути свою позицію щодо надання зброї Україні, зазначив Юн.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...