Підсанкційна недонаддержава у пошуках "величия": Екскомандувач сухопутних сил Пентагону в Європі розповів, чому Путін вчепився в Чорне море, як жебрак у свою торбу

Домінування у Чорноморському регіоні – це не лише питання російського президента Володимира Путіна, це сутність Росії. Про це розповів генерал-лейтенант у відставці, екскомандувач сухопутних сил ЗС США в Європі Бен Ходжес в інтерв’ю "Цензор. НЕТ", зазначають Патріоти України. На його думку, РФ прагне бути "великою державою", а це неможливо без контролю над Чорним та Балтійським морями.

"Для Росії Чорне море – це фактично пусковий майданчик, який вона використовує у власних цілях, наприклад, для підтримки режиму Асада в Сирії чи для проведення інших операцій на Сході Середземномор‘я. Скажімо, створити військово-морську базу у Судані. І все це росіяни можуть робити через свій порт у Криму", – наголосив генерал.

На його думку, Чорноморський регіон став "змагальним кубком, полем для конкуренції між заходом та сходом".

"Якщо ми конкуруватимемо одночасно у дипломатичній, інформаційній, економічній галузях, а не лише суто військовій, то такі змагання за владу можуть запобігти великим конфліктам. Ми покажемо, що для нас важливим є розвиток цього регіону", – уточнив Ходжес.

Якщо ж казати про Чорноморський регіон як про змагальний кубок, тоді, за словами американського військового, Крим – найбільш важливе місце для Росії через військові бази та доступ до моря.

"Для Росії – це можливість демонструвати власну силу. Там є більше спроможностей, ніж вони мають у Калінінграді, який для Росії більше тягар. Бо близько розташований до країн НАТО і Балтійського моря, яке під контролем НАТО", – пояснив Ходжес.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...