Підстави для оптимізму: Аналітик розповів, чому Україна отримає допомогу на $61 млрд від США

Україна, найімовірніше, отримає допомогу на 61 млрд доларів від США. Такої думки дотримується голова аналітичного напрямку інвестиційної компанії Blackshield Capital Ілля Кислицький. Нею він поділився з виданням OBOZ.UA, передають Патріоти України.

За словами Кислицького, політикам у США потрібно подолати ризик рецесії, щоб задобрити електорат перед виборами. Наразі Адміністрація президента Джо Байдена зараз намагається "навести лад" або створити його ілюзію в економіці.

Він зазначив, що, незважаючи на грудневу заяву Федерального резерву США (ФРС) про позитивну динаміку в економіці США, багато аналітиків кажуть, що ситуація насправді суперечлива. Американським політикам треба більше хороших новин.

Кислицький зазначив, що окрім ситуації з економікою, на порядку денному у США є не менш важливі питання. Йдеться як про суто американські, так і геополітичні сфери. Серед них — фінансової допомоги для України

"Важливим є те, чи підуть обидві партії — демократична і республіканська — на створення умов, за яких США як найрозвиненіша економіка у світі здатна надавати фінансову підтримку Україні на шляху до перемоги", — сказав Кислицький.

За словами аналітика, Україна залишається заручником політичної ситуації в Штатах, проте є підстави для оптимізму. Збалансовану ситуацію створює паритет Демократичної та Республіканської партій. Так, рішення Сенату з більшістю демократів мають бути затверджені Палатою представників, де в більшості вже республіканці.

"Водночас ми припускаємо, що здоровий глузд і аргументи, які закликають до глобальної безпеки, відіграють свою роль, і Україна отримає очікуваний пакет фінансової допомоги", — заявив Кислицький.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...