Підставити Рашкована під вогонь критики: Як Коломойський хитро просуває своїх на посаду прем'єр-міністра

Коболєв-Вітренко - ідеальний варіант для Ігоря Коломойського в спробах здійснювати контроль над президентом, який все більше намагається не орієнтуватися в прийнятті рішень на інтереси олігарха.

Стала відома можлива кандидатура на пост прем'єр-міністра України. Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на дані власного джерела, передають Патріоти України.

"Рашкован дійсно є одним з найбільш вірогідних кандидатур на посаду прем'єра. Але публічна згадка може бути не випадковою, а спеціальною технологією, щоб саме на нього зараз обрушилася максимальна критика і підготувала громадськість до менш підходящої кандидатури", - вважає обізнаний співрозмовник видання, знайомий з ходом переговорів в команді президента.

Зазначають, що критика по відношенню до Рашкована повинна стати своєрідною інформаційною подушкою для відомих глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва і виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, яких, на думку відразу декількох джерел, лобіює ні хто інший, як опальний олігарх Ігор Коломойський.

"Останнім часом Коболєв і Вітренко суттєво допомогли йому вирішити кілька проблем в бізнесі. Що перший, що другий - більш ніж зручний і зрозумілий для нього варіант. А для них - це теж хороша "партія" і звичний спосіб вести "справи". Спочатку вони кинули Яценюка і перейшли до Порошенка. Тепер кинули його - і заручилися підтримкою Коломойського. Для них він не більше, ніж тимчасовий союзник", - пояснив один впливовий політик, знайомий з ситуацією.

За його словами, Коболєв-Вітренко - ідеальний варіант для Коломойського в спробах здійснювати контроль над президентом, який все більше намагається не орієнтуватися в прийнятті рішень на інтереси олігарха. "Спочатку його план був привести на цю посаду Ігоря Палицю, свого давнього соратника. Але, судячи з усього, ця ідея зазнала нищівного фіаско", - вважає співрозмовник видання.

При всій скандальності топ-менеджерів "Нафтогазу", яка багато в чому пов'язана з їх мільйонними преміями, вони більш прийнятні для західного співтовариства, ніж Палиця, який у всіх асоціюється з Коломойським. "Після галасу навколо призначення Андрія Богдана главою Офісу президента, там зробили висновки, і більше не хочуть пов'язувати нову команду з токсичними для них людьми", - сказали в оточенні президента.

Джерело: Апостроф

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...